По колко часа спите, момичета? Седем, шест или по-малко? Трябва да

...
По колко часа спите, момичета? Седем, шест или по-малко? Трябва да
Коментари Харесай

Липсата на сън ли води до депресия или безсънието до депресия

По какъв брой часа спите, девойки? Седем, шест или по-малко? Трябва да преосмислите времето си за сън, в случай че се стремите да поддържате добра физическа и психическа форма.

По-малко от пет часа сън на нощ може да увеличи риска от развиване на признаци на меланхолия, демонстрира последно проучване.

Връзката сред некачественият сън и психологичното здраве е добре известна, само че не е ясно кой проблем е преди всичко. Сега учените откриха доказателства, че непрекъснатата къса дълготрайност на съня е по-вероятно да предшества признаците, в сравнение с противоположното. 

Те постоянно се появяват, само че кое е първо, значително не е ясно. Използвайки генетичната сензитивност към заболявания, откриватели от UCL (University College London) откриват, че евентуално неналичието на сън предшества депресивните признаци.



Изследователите проучват генетични и здравни данни на 7146 души във времето и наблюдават навиците им за сън във времето. Те  откриват, че хората, които генетично са предразположени към къс сън (по-малко от пет часа на нощ), са по-склонни да развият депресивни признаци в продължение на четири до 12 години.

Тези, които спят по пет часа или по-малко на нощ, са 2,5 пъти по-склонни да развият признаци на меланхолия, което е мрачна вероятност за тези, които към този момент имат проблем със съня, отбелязва английския Guardian. Според Одеса Хамилтън, докторант вUCL и един от създателите на изследването, неприятният сън или депресията не би трябвало да се преглеждат като неизбежни последствия, а изводите на екипа би трябвало да се одобряват като още едно доказателство за значението на съня за положителното психологично здраве.

„ Моят съвет е да дадете приоритет на съня и да избягвате отлагането на съня. Има една обща сентенция в генетиката, че гените зареждат оръжието, а околната среда дърпа спусъка. Може да сте генетично предразположени към това, само че можете да предприемете стъпки, с цел да намалите риска ", споделя изследователката.
 Да пътуваш, с цел да се наспиш или sleep tourism 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР